Wanneer mag je eten met ramadan?

Wanneer mag je eten tijdens ramadan

Waldo Taekema
Waldo Taekema
06/07/2023

De ramadan, het is een hele belangrijke maand voor moslims over de hele wereld. In deze maand houden moslims zich strikt aan de regels die bij het geloof horen. Ben je benieuwd welke regels dit zijn? In deze blog vertellen we je alles over wanneer je tijdens de ramadan mag eten en nog veel meer. Veel leesplezier!

Ramadan in het algemeen

Ramadan is de negende maand van het islamitische kalender jaar. Gedurende deze maand houden moslims die meedoen aan de ramadan zich aan strikte regels. Dit betekent als het ware een hele maand vasten. Voor moslims houdt dit in: geen eten, niet drinken en ook geen seks.

Vasten is een vorm van aanbidding. Dit moet je zien als een vorm van aanbidding van de Koran. De Koran is het heilige boek van de moslims. Net zoals dat christenen in de Bijbel geloven. Je kunt ervoor kiezen om ook tijdens het jaar door vrijwillig te vasten, maar tijdens de ramadan is bijna iedereen verplicht mee te doen. De ramadan duurt officieel 30 dagen. Ze beginnen meestal halverwege maart en eindigen in april.  Veel mensen proberen wel te sporten tijdens de ramadan, ondanks dat dit niet altijd even makkelijk is.

Ben je zwanger en valt dit midden in de ramadan en ben je van plan op vakantie te gaan? Klik hier om te lezen wanneer je op vakantie mag tijdens een zwangerschap!

Voornaamste redenen om te vasten

Naast het aanbidden van de Koran, zijn er nog meer redenen waarom mensen vasten. Dit proberen we door middel van dit overzicht uit te leggen.

  • Het oefenen en verbeteren van je geduld is de eerste reden op onze lijst. Je mag namelijk niks eten tijdens de dag door. Door het trainen van je geduld voel je je op het einde van de dag gelukkig en voldaan aangezien je het hebt volgehouden. En nu vraag je je misschien af, wanneer mag je eten met ramadan, maar hier komen we later nog op terug.
  • Het vermijden van slechte gewoontes. Door het vasten kun je beter stilstaan bij bepaalde dingen. Daarnaast train je ook nog eens het vermogen om te kunnen reflecteren.
  • Door het vasten, ga je ook beter nadenken over hoe goed je het wel niet hebt. Natuurlijk zijn er grote verschillen tussen rijk en arm, maar hier sta je buiten de ramadan zelf niet echt bij stil. Je leeft in deze periode dan ook een stuk meer mee met de armen van de samenleving. In deze maand geven moslims dan ook meer geld uit. Dit doen ze om de armen ondersteuning te bieden en te zorgen dat iedereen iets kan eten. Elke moslim attendeert elkaar op tot wanneer je mag eten met de ramadan. Dit geldt aan de andere kant ook wanneer je niet meer mag eten met de ramadan.
Ook interessant  Wanneer mag je een keukenrenovatie als noodzaak beschouwen?

Ben je tijdens de ramadan onderweg op het moment dat je mag eten? Lees dan hier wanneer in je in de berm mag parkeren.

Wanneer mag je eten met ramadan?

Tijdens de ramadan eten moslims 2 maaltijden op een dag. Voordat de zon opkomt staan ze allemaal samen op en eten ze hun eerste maaltijd. Vanaf het moment dat de zon op is eten en drinken ze niks meer. Ze houden het nu vol tot de ‘iftar’. Dit is de naam van de maaltijd die ze mogen nuttigen enkel en alleen wanneer de zon onder is.

Niet alle moslims hoeven daarentegen mee te doen aan de ramadan. Enkele redenen waarom sommige moslims niet mee hoeven te doen, zijn:

  • Puberteit
  • Zwanger
  • Ziek
  • Een zwaar beroep uitoefenen

Let op: de ramadan is een heilig proces voor velen moslims. Accepteer dit dan ook en heb er respect voor dat niet iedereen dezelfde mening heeft als jou. We leven in een samenleving waarin we iedereens gewoontes moeten accepteren en leren begrijpen.

Denk jij vaak na over een financieel onafhankelijke toekomst? Lees dan hier een artikel over wanneer je mag beginnen met investeren.

Recent

Wanneer mag je een cv-ketel kopen?

13/06/2024

Wanneer mag je rijden na het drinken van alcohol?

13/06/2024

Wanneer mag je crypto kopen?

12/06/2024

Wanneer mag je beginnen met kolven?

07/06/2024

Wanneer mag je research chemicals kopen?

21/05/2024

Meer in deze categorie

Wanneer mag je een cv-ketel kopen?

Wanneer mag je een cv-ketel kopen?

|
Wanneer mag je rijden na het drinken van alcohol?

Wanneer mag je rijden na het drinken van alcohol?

|
crypto

Wanneer mag je crypto kopen?

|
Research chemicals

Wanneer mag je research chemicals kopen?

|
© Copyright Wanneermagje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!