thuis werken

Wanneer mag je thuis werken?

27/10/2023
|
23
Waldo Taekema
Waldo Taekema
27/10/2023

Thuiswerken is een onderwerp wat mensen steeds meer bezig houdt. In overleg met je werkgever kan je vaak ( deels ) thuis werken. In deze blog gaan we kijken wanneer je thuis mag werken en hoe je optimaal kan profiteren van deze flexibele werkplek.

Het soort werken wat je doet

Het eerste aspect dat bepaalt of je thuis mag werken is het soort werk wat je doet. Sommige banen hebben fysieke aanwezigheid op de werkvloer nodig, denk bijvoorbeeld aan productie, bouw of medische beroepen. Vooral voor veel kantoorbanen en creatieve beroepen is thuiswerken een haalbare optie.

Het beleid van je werkgever

Het beleid van je werkgever is een belangrijke factor. Steeds meer bedrijven omarmen thuiswerken als onderdeel van hun strategie voor talentbehoud en kostenbesparing. Ze stellen richtlijnen op en bieden technologische ondersteuning om werknemers thuis te laten werken. Het is dus van belang dat jou werknemer zorgt voor de juiste apparatuur en software om jou te ondersteunen bij het thuiswerken. Lees hier meer over quinyx en zorg dat je jouw werknemers goed kunt begeleiden.

Productiviteit en verantwoordelijkheid

Bij thuiswerken is een hoog niveau van zelfdiscipline nodig. Je moet in staat zijn om jezelf te organiseren, taken uit te voeren zonder direct toezicht en jezelf gemotiveerd te houden. Dit kan niet voor iedereen werken, dus het is belangrijk om eerlijk te beoordelen of je de discipline hebt om thuis te werken. Ook moet je kijken of je met je persoonlijke omstandigheden thuis kan werken. Heb je bijvoorbeeld niet te veel afleiding?

Flexibiliteit in werkuren

Een ander aspect dat bepaalt of je thuis mag werken is de flexibiliteit van je werkuren. Sommige banen vereisen dat je tijdens specifieke uren beschikbaar bent, terwijl andere juist meer flexibiliteit bieden. Thuiswerken kan vooral handig zijn als je taken kunt uitvoeren op momenten die het beste bij jou passen.

Ook interessant  Wanneer mag je beginnen met investeren?

Vroeg jij je wel eens af wanneer je tijdens de ramadan mag eten? Lees dan deze blog.

Recent

Wanneer mag je niet vliegen tijdens een zwangerschap?

01/12/2023

Wanneer mag je overwaarde opnemen?

23/11/2023

Wanneer mag je een telefoonabonnement afsluiten?

22/11/2023

Wanneer mag je je woning verkopen zonder makelaar

22/11/2023

Wanneer mag je met een buitenlands kenteken rijden in Nederland?

22/11/2023

Meer in deze categorie

Wanneer mag je niet vliegen tijdens een zwangerschap?

Wanneer mag je niet vliegen tijdens een zwangerschap?

|
overwaarde opnemen

Wanneer mag je overwaarde opnemen?

|
huis

Wanneer mag je je woning verkopen zonder makelaar

|
,
douche

Wanneer mag je douchen met hechtingen?

|
© Copyright Wanneermagje 2023

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!