baking soda

Wanneer mag je poetsen met baking soda?

21/11/2023
|
149
Waldo Taekema
Waldo Taekema
21/11/2023

Baking Soda, ook wel bekend als natriumbicarbonaat, is een veelzijdig huishoudelijk product dat voor talloze toepassingen kan worden gebruikt, waaronder schoonmaken. Maar wanneer is het eigenlijk veilig en effectief om te poetsen met baking soda? Laten we eens kijken naar de situaties waarin baking soda een handig schoonmaakmiddel kan zijn.

In de keuken

Baking soda is een goed hulpmiddel in de keuken. Het kan worden gebruikt om vetvlekken en aangebrande resten van potten en pannen te verwijderen. Meng gewoon een beetje met water tot een pasta en schrob de problematische plekken weg. Let op: gebruik het spul niet op aluminium, omdat het dan kapot kan gaan. Wil jij weten wanneer je keuken toe is aan renovatie? Lees het in deze blog.

In de oven

Als je oven vol zit met vast gekookt vet en voedselresten, kun je het spul gebruiken om het schoon te maken. Strooi een beetje over de vuile plekken en besproei het met water om het mengsel te maken. Laat het een nacht inwerken en schrob het daarna weg. Spoel grondig af om eventuele resten te verwijderen.

In de badkamer

Baking soda is geweldig voor het reinigen van de badkamer. Het verwijdert kalkaanslag en vuil van tegels, wastafels en badkuipen. Meng het met water of azijn om een mengsel te maken die gebruikt kan worden als schuurmiddel.

Voor het schoonmaken van sieraden

Je kunt je sieraden laten stralen door ze voorzichtig te poetsen met een mengsel ervan en water. Dit is vooral handig voor zilveren sieraden die na verloop van tijd dof kunnen worden. Spoel de sieraden af en droog ze goed na het poetsen.

Ook interessant  Wanneer mag je je woning verkopen zonder makelaar

Lees ook: wanneer mag je seleniet reinigen?

Voor het reinigen van tapijten

Als je last hebt van vlekken op tapijten kan baking soda helpen. Strooi een dunne laag over de vlek en laat het een paar uur zitten voordat je het opzuigt. Het zal helpen om de geur te neutraliseren en de vlek te verwijderen. Lukt het niet om met baking soda je tapijt schoon te krijgen? Lees hier alles over tapijtreiniging.

Vond je deze blog interessant? Lees hier wanneer je een houten vloer mag opschuren of vervangen.

Lees ook wanneer je mag douche met hechtingen.

Recent

Wanneer mag je research chemicals kopen?

21/05/2024

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

16/05/2024

Wanneer mag je de weg op als vrachtwagenchauffeur?

15/05/2024

Wanneer mag je een camper chiptunen?

07/05/2024

Wanneer mag je medicijnverpakkingen recyclen of hergebruiken?

10/04/2024

Meer in deze categorie

Research chemicals

Wanneer mag je research chemicals kopen?

|
Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

|
vrachtwagen

Wanneer mag je de weg op als vrachtwagenchauffeur?

|
Caravan chiptunen

Wanneer mag je een camper chiptunen?

|
© Copyright Wanneermagje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!