huis

Wanneer mag je je woning verkopen zonder makelaar

22/11/2023
|
148
Waldo Taekema
Waldo Taekema
22/11/2023

Het verkopen van je huis is een grote stap in je leven. Je huis is toch een plek geweest waar je veel tijd hebt doorgebracht, maar ook veel herinneringen hebt gemaakt. Als het moment daar is dat je je huis wilt gaan verkopen moet je een keuze gaan maken. Deze keuze is of je een makelaar inschakelt of niet. In deze blog gaan we vertellen wanneer dat mag, maar ook wat de voor- en nadelen zijn van de keuze die je maakt.

Welke stappen moet je zelf nemen?

Het begint allemaal met het bepalen van de juiste verkoopprijs voor je hier. Het is mogelijk om hier een taxateur voor in te schakelen, maar je kan ook online tools gebruiken om de geschatte waarde van je woning te bepalen. Als je ervoor kiest om je huis zelf te verkopen moet je ook een stukje marketing doen. Op deze manier kan je het huis onder de aandacht van de mensen brengen. Dit kan je zoal doen door middel van foto’s te maken, een boeiende beschrijving erbij te zetten en gebruik te maken van online platforms zoals Funda om je woning te promoten. Als het moment daar is dat er kopers zijn geïnteresseerd in je huis dan is het belangrijk om goede onderhandelingen aan te gaan. Het is voordelig voor je zelf om goede onderhandeltechnieken te kennen, want dit is de manier om een onderhandeling goed af te ronden. Als die zaken zijn geregeld moet je ervoor zorgen dat alle juridische en administratieve zaken geregeld worden. Het is verstandig om hier advies bij te vragen, want zo kan je niet voor onverwachte dingen komen te staan. Als al deze dingen goed zijn gelopen en afgehandeld zijn mag je je huis als verkocht beschouwen.

Ook interessant  Wanneer mag je beginnen met rijlessen?

De voordelen van een makelaar

Als het voor jou lastig is om de stap te zetten om alleen een huis te verkopen kan je er toch over nadenken om een makelaar in te schakelen. Makelaars spelen toch een cruciale rol bij het verkopen van onroerend goed. Makelaars zijn professionals en hebben meestal een breder netwerk dan dat jij zelf hebt. Op deze manier kan je sneller een koper vinden en hoef jij je er niet op te focussen. Zo kan een makelaardij in Roermond jou veel tijd uit de handen nemen, maar zal het je ook stress besparen. Het enige punt waar jij dan nog aan bod komt, is met de sleuteloverdracht die nog moet plaats vinden.

De nadelen van geen makelaar gebruiken

Hoewel het mogelijk is om je huis zonder makelaar te verkopen zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo heb jij als persoon meestal minder ervaring vergeleken met een ervaren makelaar. Jij hebt maar een beperkt netwerk waardoor het langer kan duren voordat je de juiste koper hebt gevonden, maar er zitten vooral ook veel juridische aspecten aan vast wat lastig zijn. Als deze dingen fout lopen heb je de kans dat er vertragingen komen en dat kan de gehele situatie belemmeren.

Meer blogs lezen? Lees dan Wanneer mag je drinken: de wettelijke drinkleeftijd

Recent

Wanneer mag je research chemicals kopen?

21/05/2024

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

16/05/2024

Wanneer mag je de weg op als vrachtwagenchauffeur?

15/05/2024

Wanneer mag je een camper chiptunen?

07/05/2024

Wanneer mag je medicijnverpakkingen recyclen of hergebruiken?

10/04/2024

Meer in deze categorie

Research chemicals

Wanneer mag je research chemicals kopen?

|
Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

|
vrachtwagen

Wanneer mag je de weg op als vrachtwagenchauffeur?

|
Caravan chiptunen

Wanneer mag je een camper chiptunen?

|
© Copyright Wanneermagje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!