Wanneer mag je op voor je auto praktijk examen?

Wanneer mag je op voor je auto praktijk examen?

14/11/2023
|
101
Waldo Taekema
Waldo Taekema
14/11/2023

Het moment waar je al die tijd naartoe hebt gewerkt, het praktijk examen voor uiteindelijk je rijbewijs te bemachtigen. Naarmate dat dit moment dichterbij komt, zul je misschien meer stress ervaren of iets onzekerder gaan rijden. Heb het heir gewoon over met je rijbewijs en kijk wat er kan gebeuren dit gevoel weg te nemen. Verder gaan we het in deze blog hebben over wanneer je op mag voor je praktijkexamen, handige tips voor de grote dag zelf. Riemen vast en veel plezier met lezen!

Wanneer mag je daadwerkelijk op voor je examen?

Voordat je op kunt gaan voor je praktijkexamen zijn er wel enkele verplichtingen waar je aan moet doen. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we deze al voor je uitgezocht. Enkele vereisten zijn.

  • Je hebt een minimumleeftijd van 17 jaar.
  • Je hebt je theorie-examen gehaald. Hierbij is het wel belangrijk om te kijken hoelang je theorie geldig is na het behalen.
  • Je hebt je gezondheidsverklaring ingevuld en bent door de check heen gekomen.

Overwegingen die je kunt maken de dag van tevoren.

Natuurlijk heeft iedereen spanning voor de dag zelf, maar er zijn ook een paar dingen die je kunt overwegen te doen om voor jezelf het best mogelijk voor de dag te komen. Hierbij hebben wij de belangrijkste overwegingen voor je uitgezocht omdat we je heir niet van willen weerhouden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Nachtrust: dit is misschien nog wel de belangrijkste overweging die je kunt maken. Te weinig rust kan jouw concentratievermogen dusdanig beïnvloeden dat je andere keuzes gaat maken of niet volledig erbij bent. Ga dan ook op een tijdstip naar bed waardoor je toch nog 7-8 uur aan slaap kunt meepakken. Te veel slaap is ook weer niet goed, want zo kom je in een positie terecht dat je nog niet volledig wakker bent.
  • Ontbijten: de verleiding om zo laat mogelijk op te staan is natuurlijk altijd aanwezig. Dit is echter iets wat wij je absoluut afraden om te doen op de dag van je examen. Een gezonde voeding kan jou net dat beetje extra geven om er volledig bij te blijven. Een ontbijt van granen, yoghurt en fruit is meer dan voldoende.
  • Mindset: begin je dag met een positieve mindset. Geloof in je eigen kunnen en de ontwikkeling die je hebt gemaakt tijdens alle lessen. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat je situaties tegenkomt waarvan je had gehoopt dit niet mee te hoeven maken, maar probeer ten koste van alles hier zo goed mogelijk mee om te gaan.
Ook interessant  Wanneer mag je poetsen met baking soda?

Onthoud altijd alles wat je hebt geleerd. Ga op je examen dan ook geen vreemde dingen doen zoals mensen inhalen op plekken waar het niet is toegestaan. Natuurlijk kun je in een situatie komen dat het niet anders gaat. Lees dan hier onze blog over wanneer je rechts mag inhalen.

Het praktijkexamen zelf

Nu je weet wanneer je op mag voor je praktijkexamen en de overwegingen die je de dag van tevoren al kunt maken, denken wij dat het helemaal goed gaat komen. Vertrouw op je eigen kunnen en weet wat je kan. Jouw instructeur gaat jou niet op examen laten gaan als ze weten dat je het niet gaat halen. Vertrouw hier dan ook op en wij wensen jouw vele veilige kilometers!

Ben jij nog helemaal niet begonnen met rijlessen, maar ondertussen al aan het leren van de theorie stof? Lees dan ons artikel wanneer je op mag voor je theorie examen.

Recent

Wanneer mag je research chemicals kopen?

21/05/2024

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

16/05/2024

Wanneer mag je de weg op als vrachtwagenchauffeur?

15/05/2024

Wanneer mag je een camper chiptunen?

07/05/2024

Wanneer mag je medicijnverpakkingen recyclen of hergebruiken?

10/04/2024

Meer in deze categorie

Research chemicals

Wanneer mag je research chemicals kopen?

|
Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

Wanneer mag je een auto huren in het buitenland?

|
vrachtwagen

Wanneer mag je de weg op als vrachtwagenchauffeur?

|
Caravan chiptunen

Wanneer mag je een camper chiptunen?

|
© Copyright Wanneermagje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!