eiwitten

Wanneer mag je eiwitten invriezen?

20/12/2023
|
216
Waldo Taekema
Waldo Taekema
20/12/2023

Het invriezen van eten is een handige manier om voedselverspilling te verminderen en om ervoor te zorgen dat je altijd ingrediënten bij de hand hebt voor een snelle maaltijd. Maar geldt dit ook voor eiwitten? Kun je eieren, eiwitten of andere eiwitrijke voedingsmiddelen veilig invriezen om ze voor later te gebruiken? In deze blog gaan we kijken hoe en wanneer je eiwitten zou kunnen invriezen.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten worden ook wel proteïnes genoemd. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen die ervoor zorgen dat het lichaam goed functioneert. Ze spelen een belangrijke rol in ons fysieke welzijn. Eiwitten zijn opgebouwd uit kleinere deeltjes die aminozuren worden genoemd. Deze kun je zien als een soort van bouwstenen. Deze aminozuren worden in ons lichaam samengevoegd in specifieke patronen om verschillende soorten eiwitten te vormen. Als je dus genoeg eiwitten in je eten hebt kunnen je spieren groeien. Hoeveel eiwitten je nodig hebt verschilt van persoon, afhankelijk van leeftijd, geslacht en hoeveel je beweegt op een dag. Bekijk hier waarom je eiwitten voor of na het sporten moet innemen.

Wanneer mag je ze bevriezen?

Om terug te komen op de vraag wanneer je eiwitten mag bevriezen gaan we beginnen met hele eieren. Het invriezen van hele eieren is geen goed idee. De vloeistof binnenin het ei zet uit tijdens het bevriezen wat kan leiden tot gebarsten schelpen en een vieze smaak. Bovendien kan ook de dooier dikker worden na het ontdooien wat niet wenselijk is voor veel recepten. Gelukkig is er een oplossing voor, namelijk de eieren scheiden en afzonderlijk de eiwitten en dooiers invriezen.

Ook interessant  Wanneer mag je een verhuisbus huren?

Hoe eiwitten te ontdooien

Om bevroren eiwitten te ontdooien plaats je ze in de koelkast gedurende enkele uren of ’s nachts. Je kunt ze ook voorzichtig ontdooien in de magnetron op een lage stand, maar wees hier voorzichtig mee. Vervolgens kun je de eiwitten gebruiken in verschillende recepten, waaronder omeletten, roerei, meringues en zelf smoothies voor extra eiwitten.

Eiwitten kunnen dus goed helpen bij spiergroei als je doet sporten. Wil jij beginnen aan een vechtsport? Lees hier wanneer je mag beginnen met een vechtsport.

Recent

Wanneer mag je een cv-ketel kopen?

13/06/2024

Wanneer mag je rijden na het drinken van alcohol?

13/06/2024

Wanneer mag je crypto kopen?

12/06/2024

Wanneer mag je beginnen met kolven?

07/06/2024

Wanneer mag je research chemicals kopen?

21/05/2024

Meer in deze categorie

© Copyright Wanneermagje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!